De Meent 32

3984 JK Odijk

Winkelpassage op De Meent wordt vernieuwd

Niet alleen de Jumbo op de Meent wordt verbouwd, ook de passage krijgt een facelift. Hier krijgen alle bestaande winkels een nieuwe pui en er komen drie nieuwe winkels. Er komt meer loop in de passage omdat bezoekers van Jumbo via de passage naar het nieuwe parkeerterrein aan de Singel lopen.

Het is de bedoeling dat er verswinkels in de passage komen. Wie precies, dat ligt nog niet helemaal vast. Er zijn serieuze gesprekken over de komst van een bloemenzaak. Verder heeft een groenteboer interesse getoond. Eigenaar van de passage (Lisman BV) heeft laten weten dat beiden kandidaten bestaande ondernemers met meerdere winkels zijn, maar dat deze ondernemers nog niet in Odijk zijn gevestigd.
Bestaande ondernemers zoals de kleermaker en de afhaal/bezorg winkel van pizza's en shoarma en de kaasboer blijven op hun huidige plek zitten. De kapper heeft een nieuw plekje gevonden.
De planning is dat wanneer de Jumbo half november open gaat ook het nieuwe winkelcentrum af is. Kans bestaat dat in de nieuw verhuurde winkels dan nog wel werkzaamheden gedaan moeten worden.
De bestrating in het winkelcentrum zal worden vervangen door nieuwe naadloze tegels. Hier is voor gekozen om het geluid van de winkelwagentjes te beperken. Het zal het geheel ook eeen wat chiquere uitstraling te geven. (Bron, bunniksnieuws.nl)

Informatie over Odijk
Odijk, onderdeel van de gemeente Bunnik is een plaats met ca 5500 inwoners. De komende jaren wordt de plaats uitgebreid met enkele duizenden woningen waardoor het aantal inwoners fors gaat toenemen. Dat gaat een positieve impact hebben op het winkelgebied gelegen aan de Meent in Odijk. Ondernemers bereiden zich daarop voor. Zo ook de eigenaren van winkelpanden nabij de aan de Meent gelegen passage die momenteel wordt uitgebreid met nieuwe winkelruimten.
De nieuwe winkelruimten komen per november 2019 beschikbaar. Aan de achterzijde van de passage komt een parkeerterrein met ca 80 parkeerplaatsen. De passage is de verbindingsroute tussen het parkeerterrein en de winkels gelegen aan de Meent aan de voorzijde van de passage. Daar is ook, op zeer korte afstand van de passage, de ingang van de ca 1700m2 grote Jumbo Supermarkt gelegen. Dat verzekert veel bezoekvolume aan de passage. Aanvullend aan de Jumbo zijn in of nabij de passage een Bakkerij, een Primerawinkel een Slijterij, een Kaasspeciaalzaak en horeca gevestigd.

Winkelruimte te huur
De winkelruimte die te huur is ligt in de passage. De winkel is 79m2 groot en heeft een L-vorm. De winkel wordt opgeleverd met CV, toilet, keukenblok en afgewerkte dekvloer. De eigenaar zoekt een gepassioneerde detaillist als huurder die het winkelgebied verrijkt. Een bloemenspeciaalzaak zou bijvoorbeeld prima passen, omdat een dergelijke winkel in Odijk ontbreekt.
De frontbreedte van de winkel is ca 6m. De vermelde maten en oppervlakte zijn indicatief. Voor een impressie zie de tekening.

Parkeren
Aan de Meent is beperkte parkeerruimte. Direct aan de achterzijde van de passage is ruim voldoende gratis parkeerruimte.
Huurprijs
€ 150m2, per jaar te vermeerderen met BTW
Huurbetaling
Per maand vooruit
Huurgarantie
Borgsom of bankgarantie ter grootte van 3 maanden huur
Huurtermijnen
5 jaar, te verlengen met 5 jaar;

Huurcontract
De verhuurder hanteert het standaardmodel “huurovereenkomst winkelruimte” van de Raad voor Onroerende zaken (ROZ) zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars
Bestemming
Detailhandel. Wij adviseren om het voorgenomen gebruik bij de gemeente te controleren
Nutsvoorzieningen servicekosten
De winkel beschikt over een eigen elektra- en wateraansluitingen. Er is een ringleiding voor verwarming van de winkelruimten. De verwachte servicekosten voor verwarming, onderhoud en schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimte moet nog worden bepaald. Voorlopige indicatie van de servicekosten: € 100/maand.

BTW
Indien huurder niet aan het “90%-criterium” voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor de verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.