Schoolstraat 22

Woudenberg

IN DE UNIEKE, GERESTAUREERDE PASTORIE EEN TWEE ONDER EENKAP WONING
Aangeboden: een uit twee onder een kap woning in de historische pastorie (zie historie) in het hart van de Utrechtse gemeente Woudenberg.

Historie ‘oude’ pastorie
Het oudste huis van Woudenberg (gebouwd rond 1500) wordt in de volksmond “de oude pastorie” genoemd. De pastorie kwam na de reformatie in het bezit van de Hervormde Gemeente. In 1648 werd een bijdrage gevraagd voor een restauratie bij de Gedeputeerde Staten van Utrecht, omdat het huis in bouwvallige staat verkeerde.
In 1990 was er sprake van afbraak, omdat het in slechte staat verkeerde, maar na verkoop werd het pand weer in oude (huidige) stijl teruggebracht.

Indeling
De entree is aan de zijkant van deze woning en er staat een deels betegeld toilet met wasbakje en ventilatieraampje. De vloer is voorzien van zwart/crème kleurig in patroon gelegde plavuizen.

Vanuit de entree is er toegang tot:
• Een grote kelder (welke 2 ramen heeft)
• Een woonkeuken
• De woonkamer
• Een opkamer
• Een slaapkamer
• Opgang naar de bovenverdieping
• Een separate meterkast
Woonkamer
De ruime woonkamer is aan de voorzijde van de woning en heeft een houten vloer en een ongebruikte kolenkachel. Vanuit de woonkamer komt u in de opkamer

Opkamer
De opkamer ligt ook aan de voorzijde van de woning en heeft een houten vloer en
twee inbouwkasten,

Woonkeuken
De (woon)keuken is aan de achterzijde van de woning gesitueerd en heeft een rechte opstelling. Er is diverse keukenapparatuur zoals: een afwasmachine, een 4 pits gasfornuis met oven, een inbouwkoelkast en voldoende bergkasten.
Er staat een grote schouw met een niet functionerende houtkachel. Op de vloer liggen kleine rode plavuizen. Vanuit de keuken is er toegang tot de achtertuin. Deze is grotendeels betegeld en heeft beplante borders en een werkende waterput. Tevens beschikt u over een stenen berging met puntkap en een gezellige veranda. Een eigen oprit heeft plaats voor meerdere auto’s.

Slaapkamer
Er is een zeer ruime slaapkamer aanwezig met een schouw en twee flinke, te verduisteren ramen, met houten luiken aan de binnenzijde en er is een praktische inbouwkast.

De Bovenverdieping
Op de overloop van de bovenverdieping is de ketelopstelling (Bosch) en er ligt een licht getinte vloerbedekking. Vanuit de overloop heeft u toegang tot: een royale slaapkamer aan de achterzijde, met een dakkapelletje en een extra ventilatieraam.

Badkamer
Daaraan grenzend is een volledig betegelde badkamer met de witgoedaansluitingen, een tweede toilet met wastafel, een ligbad met douchevoorziening en een ventilatieraam. Aan de voorzijde zijn twee slaapkamers die in elkaar over lopen.

Vliering
Op de verdieping is nog een royale vliering met stahoogte.

Woonomgeving
Woudenberg is een groene gemeente op de rand van de Utrechtse Heuvelrug. De ligging van de woning is aantrekkelijk op loop- en fietsafstand van het dorpscentrum met alle openbare voorzieningen, zoals scholen, winkels en sport- en recreatiemogelijkheden. Ook de snelle uitvalswegen naar steden zoals Amersfoort en Utrecht zijn dichtbij bereikbaar.