Schoolstraat 24

Woudenberg

WONEN IN EEN HISTORISCHE TWEE ONDER EEN KAP MET HEEL VEEL WOONRUIMTE

Algemeen
Aangeboden: een twee onder een kap woning in de historische pastorie (zie historie) in het hart van de Utrechtse gemeente Woudenberg.

Historie ‘oude’ pastorie
Het oudste huis van Woudenberg (rond 1500) wordt in de volksmond “de oude
pastorie” genoemd. De pastorie kwam na de reformatie in het bezit van de Hervormde Gemeente. In 1648 werd een bijdrage gevraagd voor een restauratie bij de
Gedeputeerde Staten van Utrecht, omdat het huis in bouwvallige staat verkeerde. In 1990 was er sprake van afbraak, omdat het in slechte staat verkeerde, maar na verkoop
werd het pand weer in oude (huidige) stijl teruggebracht.

Entree (eerste hal)
De voorentree (met de meterkast) is aan de voorzijde van de woning en geeft toegang tot een indrukwekkende ‘ontvangsthal’ welke voorzien is van een lichtkleurig natuurstenen vloer. Vanuit de entree is er een deur naar een garderobe en een deur met de trapopgang naar de bovenverdieping.

Vanuit de entree heeft u toegang tot de:
Voorkamer
De riante voorkamer met schouw en een (niet functionerende gaskachel), heeft een houten vloer. De voorkamer loopt over in een achterkamer welke door houten en-suite deuren afsluitbaar is.

Achterkamer
Aan de achterzijde van deze woning bevindt zich “het oude deel”, eveneens voorzien van een houten vloer en karakteristieke glas-in-lood ramen. Er staat een originele schouw met een stoofkachel, met op de achterwand originele tegeltjes van Hotel de Poort. Vanuit de achterkamer is er via openslaande deuren toegang tot de achtertuin.

Keuken
Aan de achterzijde is ook een open houten keuken in L-opstelling met een 4 pits gasfornuis en oven, een inbouwkoelkast en er zijn voldoende bergkastjes.

Vanuit de entree komt u in een 2e hal, met –zwart/crème kleurige, in patroon gelegde tegels.

Er is toegang tot een half betegeld toilet met wasbakje en een ruime bergkast. Vanuit deze hal is er ook toegang tot de achterkamer.
Deze hal loopt over naar een 3e hal, welke afsluitbaar is met een deur voorzien van glas-in- loodramen.
Deze hal geeft toegang tot een volledig betegelde badkamer met een douchevoorziening, een wastafel en de witgoedaansluitingen. Vanuit deze hal kunt u naar de achtertuin

Achtertuin.
De achtertuin heeft een eigen oprit met een afsluitbaar hek met toegang tot een stenen berging (voorheen garage). De achtertuin is grotendeels betegeld en heeft beplante borders.

Verdieping
De overloop op de bovenverdieping is voorzien van lichtgrijze tapijttegels en geeft toegang tot:
o Een heel riante slaapkamer met twee inbouwkasten.
o Tweede slaapkamer aan de voorzijde.
o Een half betegeld toilet met ventilatieraampje.

Aan de zijkant van de achterzijde bevindt zich nog een zeer royale slaapkamer, met twee vides en een dakkapel. Hier zijn ook de opstelplaats van de CV ketel (Bosch) en een wastafel. Deze kamer heeft toegang tot een extra vierde slaapkamer en heeft veel
berging voor opslag.

Vliering
De woning heeft ook nog een grote vliering met stahoogte.

Woonomgeving
Woudenberg is een groene gemeente op de rand van de Utrechtse Heuvelrug. De ligging van de woning is aantrekkelijk op loop- en fietsafstand van het dorpscentrum met alle openbare voorzieningen, zoals scholen, winkels en sport- en recreatiemogelijkheden. Ook de snelle uitvalswegen naar steden zoals Amersfoort en Utrecht zijn dichtbij bereikbaar.

Samenvatting
Een authentieke woning met een geschiedenis. Moet u beslist gaan bezichtigen om u te overtuigen van deze aanbieding. Maak snel een afspraak.