Schoolstraat 22-24

Woudenberg

EEN UNIEKE, GERESTAUREERDE PASTORIEWONING

Aangeboden: een woning in de historische pastorie (zie historie) in het hart van de Utrechtse gemeente Woudenberg.

Historie ‘oude’ pastorie
Het oudste huis van Woudenberg (gebouwd rond 1500) wordt in de volksmond “de oude pastorie” genoemd. De pastorie kwam na de reformatie in het bezit van de Hervormde Gemeente. In 1648 werd een bijdrage gevraagd voor een restauratie bij de Gedeputeerde Staten van Utrecht, omdat het huis in bouwvallige staat verkeerde.
In 1990 was er sprake van afbraak, omdat het in slechte staat verkeerde, maar na verkoop werd het pand weer in oude (huidige) stijl teruggebracht.

Indeling Schoolstraat 22

De entree is aan de zijkant van deze woning en er staat een deels betegeld toilet met wasbakje en ventilatieraampje. De vloer is voorzien van zwart/crème kleurig in patroon gelegde plavuizen.

Vanuit de entree is er toegang tot:
• Een grote kelder (welke 2 ramen heeft)
• Een woonkeuken
• De woonkamer
• Een opkamer
• Een slaapkamer
• Opgang naar de bovenverdieping
• Een separate meterkast
Woonkamer
De ruime woonkamer is aan de voorzijde van de woning en heeft een houten vloer en een ongebruikte kolenkachel. Vanuit de woonkamer komt u in de opkamer

Opkamer
De opkamer ligt ook aan de voorzijde van de woning en heeft een houten vloer en
twee inbouwkasten,

Woonkeuken
De (woon)keuken is aan de achterzijde van de woning gesitueerd en heeft een rechte opstelling. Er is diverse keukenapparatuur zoals: een afwasmachine, een 4 pits gasfornuis met oven, een inbouwkoelkast en voldoende bergkasten.
Er staat een grote schouw met een niet functionerende houtkachel. Op de vloer liggen kleine rode plavuizen. Vanuit de keuken is er toegang tot de achtertuin. Deze is grotendeels betegeld en heeft beplante borders en een werkende waterput. Tevens beschikt u over een stenen berging met puntkap en een gezellige veranda. Een eigen oprit heeft plaats voor meerdere auto’s.

Slaapkamer
Er is een zeer ruime slaapkamer aanwezig met een schouw en twee flinke, te verduisteren ramen, met houten luiken aan de binnenzijde en er is een praktische inbouwkast.

De Bovenverdieping
Op de overloop van de bovenverdieping is de ketelopstelling (Bosch) en er ligt een licht getinte vloerbedekking. Vanuit de overloop heeft u toegang tot: een royale slaapkamer aan de achterzijde, met een dakkapelletje en een extra ventilatieraam.

Badkamer
Daaraan grenzend is een volledig betegelde badkamer met de witgoedaansluitingen, een tweede toilet met wastafel, een ligbad met douchevoorziening en een ventilatieraam. Aan de voorzijde zijn twee slaapkamers die in elkaar over lopen.

Vliering
Op de verdieping is nog een royale vliering met stahoogte.

Indeling Schoolstraat 24

Entree (eerste hal)
De voorentree (met de meterkast) is aan de voorzijde van de woning en geeft toegang tot een indrukwekkende ‘ontvangsthal’ welke voorzien is van een lichtkleurig natuurstenen vloer. Vanuit de entree is er een deur naar een garderobe en een deur met de trapopgang naar de bovenverdieping.

Vanuit de entree heeft u toegang tot de:
Voorkamer
De riante voorkamer met schouw en een (niet functionerende gaskachel), heeft een houten vloer. De voorkamer loopt over in een achterkamer welke door houten en-suite deuren afsluitbaar is.

Achterkamer
Aan de achterzijde van deze woning bevindt zich “het oude deel”, eveneens voorzien van een houten vloer en karakteristieke glas-in-lood ramen. Er staat een originele schouw met een stoofkachel, met op de achterwand originele tegeltjes van Hotel de Poort. Vanuit de achterkamer is er via openslaande deuren toegang tot de achtertuin.

Keuken
Aan de achterzijde is ook een open houten keuken in L-opstelling met een 4 pits gasfornuis en oven, een inbouwkoelkast en er zijn voldoende bergkastjes.

Vanuit de entree komt u in een 2e hal, met –zwart/crème kleurige, in patroon gelegde tegels.

Er is toegang tot een half betegeld toilet met wasbakje en een ruime bergkast. Vanuit deze hal is er ook toegang tot de achterkamer.
Deze hal loopt over naar een 3e hal, welke afsluitbaar is met een deur voorzien van glas-in- loodramen.
Deze hal geeft toegang tot een volledig betegelde badkamer met een douchevoorziening, een wastafel en de witgoedaansluitingen. Vanuit deze hal kunt u naar de achtertuin

Achtertuin.
De achtertuin heeft een eigen oprit met een afsluitbaar hek met toegang tot een stenen berging (voorheen garage). De achtertuin is grotendeels betegeld en heeft beplante borders.

Verdieping
De overloop op de bovenverdieping is voorzien van lichtgrijze tapijttegels en geeft toegang tot:
o Een heel riante slaapkamer met twee inbouwkasten.
o Tweede slaapkamer aan de voorzijde.
o Een half betegeld toilet met ventilatieraampje.

Aan de zijkant van de achterzijde bevindt zich nog een zeer royale slaapkamer, met twee vides en een dakkapel. Hier zijn ook de opstelplaats van de CV ketel (Bosch) en een wastafel. Deze kamer heeft toegang tot een extra vierde slaapkamer en heeft veel
berging voor opslag.

Vliering
De woning heeft ook nog een grote vliering met stahoogte.

Woonomgeving
Woudenberg is een groene gemeente op de rand van de Utrechtse Heuvelrug. De ligging van de woning is aantrekkelijk op loop- en fietsafstand van het dorpscentrum met alle openbare voorzieningen, zoals scholen, winkels en sport- en recreatiemogelijkheden. Ook de snelle uitvalswegen naar steden zoals Amersfoort en Utrecht zijn dichtbij bereikbaar.